Verplaatsing monument aan de Oplintersepoort

 

Verplaatsing monument aan de Oplintersepoort

Het monument (rechts) schuift op. Foto: Afdeling wegen en verkeer.

Tienen - De aannemer van de herinrichting van de Oplintersepoort bereidt de verplaatsing voor van het monument van de Slag van Sint-Margriete-Houtem.

Het nieuwe gescheiden rioleringsstelsel, dat afval- en regenwater afzonderlijk afvoert, werd afgewerkt. Momenteel is de aannemer bezig met de opbouw van de nieuwe rijweg. Specifiek legt hij de komende weken de onderfunderingen aan. 

Ook de werken in de Hoveniersstraat, in opdracht van de stad Tienen, verlopen volgens planning. Nu worden trottoirs aangelegd in betonstraatstenen en de parkeerstroken in kasseien. De komende maanden blijft de Oplintersesteenweg nog afgesloten voor het verkeer ter hoogte van de Vianderstraat. 

Tijdens de laatsten maanden van 2018 en begin 2019 zal de Oplintersepoort verder worden afgewerkt. 

 

Oplintersepoort, richting Oplinter, afgesloten tot na nieuwjaar

 

FOTO: AGENTSCHAP WEGEN & VERKEER 

     
TIENEN - Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) start op 6 augustus met de vernieuwing van het kruispunt van de Sliksteenvest met de Oplintersesteenweg. De Oplintersepoort wordt afgesloten voor het verkeer. Het verkeer tussen Oplinter en Tienen moet een omleiding volgen via de Hamelendreef en het Industriepark.

Van 6 augustus tot begin 2019 vernieuwt het Gewest de Oplintersepoort om het kruispunt veiliger te maken voor alle weggebruikers. Eerst wordt de bestaande infrastructuur opgebroken en de oude riolering vervangen door een nieuw gescheiden rioleringsstelsel dat afval- en regenwater afzonderlijk afvoert. Daarna komt er een nieuwe wegfundering, onderlaag en toplaag. Ook de verkeerslichten, oversteekplaatsen en fietspaden worden vernieuwd.

Tijdens de werken aan de Oplintersepoort blijft verkeer op de Vesten mogelijk. Ter hoogte van de werfzone zal het verkeer dankzij een doorsteek in de middenberm in elke rijrichting over één rijstrook beschikken. Fietsers tussen Oplinter en het centrum van Tienen kunnen via de Vianderstraat de Vesten en de Veldbornstraat bereiken.

Het verkeer tussen Oplinter en Tienen moet een omleiding volgen via de Hamelendreef, Industriepark en Slachthuisstraat. Het verkeer richting Diest, Aarschot, Leuven en Sint-Truiden rijdt via de Hamelendreef, Industriepark en Ambachtenlaan. Het verkeer tussen Oplinter en de E40 volgt dezelfde omleiding tot aan de rotonde van de Ambachtenlaan en de Sint-Truidensesteenweg. In plaats van richting centrum te rijden, volgt dit verkeer de Oostelijke Ring (R27) en de Invalsweg (N29) tot aan het op- en afrittencomplex van de E40.

De aannemer beëindigt vandaag de werkzaamheden aan de binnenring van de Sliksteenvest en Leopoldvest. In de Veldbornstraat werden zowel het kruispunt met de Waaibergstraat als het kruispunt met de Sliksteenvest afgewerkt zodat beide kruispunten terug kunnen worden opengesteld vanaf zaterdag 14 juli. De vernieuwing van de brug over de Gete (Bergévest) wordt in augustus afgewerkt.

Werken Bergévest starten op woensdag 24 januari

het nieuwsblad.be ; Vandaag om 08:12 door Raymond Billen - Print - Corrigeer

Foto: Agentschap Wegen en Verkeer.

Tienen - De renovatie van de brug over de Gete is ingrijpend en zal volgens de huidige planning duren tot het begin van de zomer.

Tijdens de duur van de werken aan de Gete zal het verkeer een rijstrook per rijrichting kunnen gebruiken. De weghelft van de stadskant van de Vesten zal afgesloten zijn en het verkeer zal twee rijstroken kunnen gebruiken op de buitenkant van de Vesten. In april 2018 zal er een fasewissel gebeuren waarbij het verkeer naar de andere kant van de Vesten (van de buitenkant naar de binnenkant) gebracht zal worden. 

Sinds 15 januari is de aannemer ook opnieuw begonnen aan de werken op de Leopoldvest en de Sliksteenvest (tussen de kruispunten van de Veldbornstraat en de Kapucijnenstraat). Tot Pasen zullen de arbeiders daar nog in de weer zijn met de aanleg van parkeerstroken, voetpaden en boomvakken.

De komende weken starten de nutsmaatschappijen met voorbereidende werken in de Hoveniersstraat. Doordat de aannemers van Eandis, De Watergroep, Telenet en Proximus hoofdzakelijk naast de rijweg zullen werken, zal de impact op het verkeer beperkt zijn. De eigenlijke herinrichting van de Hoveniersstraat zal volgens de huidige planning starten in april 2018. Rond die periode wordt ook de aansluiting van de Veldbornstraat (aan de Oplintersepoort) op de Vesten opnieuw ingericht.