• 1 Dagelijks Bestuur

  Paula Maes

  0498/267761

 • 2 Dagelijks Bestuur (coach)

  Willy SIMONET

  0498/943444

 • 3 Dagelijks Bestuur

Algemeen contact adres:

VZW-CENTRUM HOUTEM

Houtemstraat 534

3300 Tienen/Sint-Margriete-Houtem

secretariaat.och@skynet.be

Feestzalen / keuken / vergaderzalen / ruime parking

 

 

 • Voorzitter

  Sibou Vanloo

 • Secretaris

  Stephan Stevens

 • Penningmeester

  Walter Bruyninckx

 • Penningmeester dagelijkse taken

 • Paula Maes

  Paula Maes

 • Ere Voorzitter

  Willy Simonet

Historiek tot 2011 - VZW CENTRUM HOUTEM

De VZW CENTRUMHOUTEM is ontstaan in 1977. Dit was het jaar van de fusie van Sint-Margriete-Houtem naar Tienen. Het was ook het jaar dat de laatste dorpscafé annex zaal , Laudus, verdween . Een  aantal dorpsgenoten(vrijwilligers) vatte het idee samen om een ontmoetings-ruimte te creëren wat het oude zaaltje werd. De « brak » in de volksmond genoemd . de bedoeling hier was om de bestaande verenigingen de kans te geven om hun activiteiten verder te zetten .

Aansluitend kon men ook een week-end café uitbaten en er werd ook een jeugdbeweging opgestart.

In 2008 werd de oude gemeenteschool door de stad omgebouwd tot een nieuw ontmoetings-centrum en werd de houten chalet historie . Hier met dank aan zij die eraan meegewerkt hadden met eigen handen en middelen .

Gedurende dit 34 jarig bestaan kende het bestuur van de VZW CENTRUMHOUTEM een verloop van 21 bestuursleden . van deze 21 zijn er spijtig genoeg reeds 7 van overleden , hetgeen nogmaals bewijst hoe vergankelijk wij zijn op deze wereld .

Na de opening van het vernieuwde ontmoetingscentrum in 2009  heeft de Stad Tienen ons gevraagd om de zorg van dit nieuwe complex tot ons te nemen . De statuten en bestuur werden aangepast aan de wensen van het stadsbestuur . Dit om in een vernieuwde vorm als koepel VZW te kunnen functioneren. Verschillende verenigingen zijn dan ook toegetreden tot de koepel VZW.

De bedoeling van het bestuur voor de komende jaren is het ontmoetingscentrum verder uit te bouwen tot een financieel zelfbedruipend geheel . Dit met als doel projecten te steunen die ten goede komen van het gemeenschapsleven in Sint-Margriet-Houtem en alle verenigingen die in deze vernieuwing willen mee opgaan .

P.S.: Deze tekst wordt nog aangepast.