Hallo iedereen,
Ik heb contact gehad met Rummens, dinsdag morgend moet ik doorbellen hoeveel geld we hebben voor een bloemstuk en dan word het direkt gemaakt. Dus ik stel voor 5€ ?. Ik heb ook een boekje gevonden en voor al wie wil kan daar bij ons thuis iets komen inschrijven .vrijdag van 17-20 u zaterdag 10-14u en dinsdag 7-18u ( let wel op voor de mensen die dinsdag komen en willen een bijdrage doen , laat dan effe iets weten zodat ik tijdig kan door geven voor hoeveel € er een stukje mag gemaakt worden )hier is ook een foto van het boekje. Willen jullie dit ook door geven aan andere mensen van St magriet die ik via deze weg niet kan meedelen aub.
Alvast iedereen bedankt , dit is wel het laatste wat we voor dat klein prinsesje kunnen doen .
Grtjes

Nadine De vos
Houtemstraat 580

Paula Maes op pensioen.

 

Op vrijdag 5 januari 2018 was het zover. In de OC-Houtem vond het afscheidsfeest plaats van onze enige trouwe werkneemster Paula Maes. Het bestuur van OC-Houtem, de kookmannen, de   geïn-viteerden en DJ Johan maakten van deze avond een spetterend feest.

Na de toespraak van voorzitter Willy Simonet kreeg Paula woorden van lof, bloemen en nen dikke merci voor haar carrière. De genodigden konden genieten van diverse hapjes, taart, cava,…en nog zoveel meer. Hoe later hoe plezanter de sfeer werd, tot genoegen van Paula. Zij nam nog het woord tussenin om Eerwaarde Joris Schots te bedanken voor de inwijding van de zaal. In de vroege uurtjes kon Paula voldaan naar huis……Merci voor alles.

Ze begon in 1991 haar eerste stappen te zetten in ons Sint-Margriet-Houtem en zijn verenigingsleven. Ze kreeg de zorg om de toenmalige feestzaal, in de volksmond ook “het zaaltje of barak” genoemd te onderhouden. Ze diende ook activiteiten te organiseren en tot uitvoering te brengen. Met de accommodatie die er was deed ze het en de mensen waren tevreden. Zowel privégebruik als van verenigingen, Paula zocht en vond steeds de juiste oplossing. Paula organiseerde, deed de voorbereidingen, voerde uit en als het kon genoot ze mee van het evenement. Nadien mocht ze de boel ruimen en opkuisen met het oog op een volgende activiteit. Hier werd ook onze jaarlijkse dorps-BBQ geboren. Ze heeft ook verschillende jaren de “heilige sint “laten komen voor de allerkleinsten van ons dorp.

In 2009 kwam en werd “de nieuwe zaal” in gebruik genomen. Dit bracht mee dat wij als bestuur op een andere manier moesten gaan werken. Er kwam veel meer administratie en logistiek om de hoek kijken.  Paula had er geen moeite mee. Haar inzit werd precies nog groter dan ooit. Die zaal, ja die zaal was van haar. De zaal en de glazen, ja die moesten proper zijn. Zo heeft ze altijd gewerkt en het was haar stokpaardje.

Hier heeft zij ook “haar” seniorenbond tot leven geroepen en met succes. Alsook heeft ze elk jaar opnieuw gezorgd, dat de kinderen van Sint-Margriete-Houtem   hun bloemetje konden neerleggen bij de zerkjes, op 18 augustus, op de Militaire begraafplaats.

We zullen Paula missen, hij die zegt “iedereen is vervangbaar”, heeft het hier dik mis. Andere machten hebben beslist dat zij letterlijk en figuurlijk niet zal vervangen worden.

Dit terzijde, wensen wij Paula nog vele gelukkige en voornamelijk gezonde jaren in haar leven.

DANK U PAULA

Tekst & foto’s:   Bestuur VZW CENTRUMHOUTEM & Jozef Vandevorst